top of page

I AM PRAGUE

Muzeum  iluzivního umění a trick-artu v Praze (IAM Prague) je první muzeum svého druhu v České republice. Nachází se přímo naproti věhlasnému orloji na Staroměstském náměstí, takže si ho můžete nerušeně prohlédnout z oken muzea.


Exponáty v IAM Prague přináší historické techniky vytváření uměleckých iluzí do doby selfie a sociálních médií 21. století a vybízí návštěvníky ke hře a interakci s vystavenými díly.



Ve třech patrech historického domu na Staroměstském náměstí si nejen prohlédnete, ale i vyzkoušíte iluzivní umění a pořídíte si zábavné a zajímavé fotografie se svou rodinou nebo přáteli. Některé iluze se vztahují k významným událostem a osobnostem českých dějin, například Tomáš Baťa, obléhání Prahy Švédy, defenestrace, Karel IV. nebo Anežka Česká. Vyzkoušíte reverzní perspektivu v dílech významného umělce Patricka Hughese, prohlédnete si 3D anamorfózy od Patrika Proška, objevíte metalurgické obrazy Ladislava Vlny nebo budete žasnout před 3D obrazy Ivany Štenclové a Zdeňka Daňka.



Hrajte si s interaktivními exponáty, vytvořte si nezapomenutelné vzpomínky a odhalte, jak Vám perspektiva může otevřít nové světy. Pořiďte si fotografie, které bude milovat celá Vaše rodina i přátelé.


100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page